Son Okuduğum Kitaplar

Branko Milanoviç, Küresel Eşitsizlik, Efil Yayınevi, 2018
Branko Milanoviç’in bu önemli çalışması esas olarak gelir dağılımı eşitsizliğini ele alıp inceliyor. Önce gelir dağılımının temelleri, yapısı ölçülmesi incelendikten sonra dünyada gelir dağılımı adaleti üzerine çeşitli incelemelere dayalı değerlendirmeler yapılıyor. Yazar Simon Kuznets’in ünlü Kuznets Hipotezini ele alıp çeşitli ekonomilerde bunu test ediyor. Kuznets Hipotezine göre; düşük gelirli toplumlarda gelir dağılımı eşitsizliği düşüktür. Gelirler arttıkça gelir dağılımı eşitsizliği de artar. Milanoviç, hipotezin tam olarak bugünkü duruma uymadığını ortaya koyuyor ve eşitsizliğin artışının plütokrasi ve popülizm gibi iki büyük tehlikeye yol açacağının üzerinde duruyor.

Ekonomi öğrencilerine ve ekonomiyle ilgilenenlerin okuması gerekli iyi kurgulanmış bir analiz kitabı.

Ali Bayrakdaroğlu ve Aysel Gündoğdu (editörler) Güncel Yaklaşımlarla Yatırım Projelerinin Değerlendirilmesinde Ekonomik Analizler, Seçkin Yayıncılık, 2018
Bayrakdaroğlu ve Gündoğdu’nun editörlüğünde sekiz hocanın yazdığı bölümlerle ortaya çıkan bu kitap alanında önemli bir boşluğu dolduruyor. Yatırım analizinin nasıl yapılacağı, yatırım projeleri için fizibilite (yapılabilirlik) raporlarının nasıl hazırlanacağı, yatırımların nasıl finanse edileceği ve hangi teşviklerden yararlanılabileceği, yatırımların finansal açıdan değerlendirilmesi ve kârlılık analizleri, enflasyonist ortamda yatırım projelerinin nasıl değerlendirileceği gibi önemli konularda açıklayıcı ve yönlendirici bilgiler ve öneriler içeriyor. Yatırımcıların ve yatırım değerlendirmesi yapacak olanların ellerinin altında bulunması gereken bir kitap.

Turgay Münyas (editör) Finansal Yönetim ve Portföy Yönetim Teorisi, Seçkin Yayıncılık, 2018
Çok yazarlı bu kitabın en önemli özelliği finans piyasalarında birçok hesabın yapılmasında sıklıkla kullanılan ve çoğu da denklemlere, formüllere dayanan kavramları olabildiğince anlaşılır ve örneklere dayalı biçimde sunmak olmuş. Paranın zaman değeri, varlık yönetimi, menkul kıymetlerin değerlemesi, finansal tablolar ve rasyo analizi, türev araçlar ve risk yönetimi, modern portföy teorisi, arbitraj fiyatlaması gibi karmaşık konuları ele alan yazarlar, bu konularda öğrenim görenlerin yanında piyasada bu işlerle uğraşmak isteyenlerin de mutlaka okuması gereken bir çerçeve ortaya koyuyor. Kitap, bu işlerle uğraşanların ellerinin altında, ihtiyaç duyduklarında başvurmaları gereken bir referans kitabı özelliği taşıyor.

Gary Smith, Standart Sapmalar, Efil Yayınevi, 2018
Gary Smith’in bu ilginç kitabı insanı bir yandan eğlendirirken bir yandan da düşündürüyor. İstatistik kullanarak, verilerden hareket ederek nasıl kandırıldığımızı, kandırılmamak için bu istatistikleri nasıl ele alıp değerlendirmemiz gerektiğini anlatıyor. Ünlü bir söz vardır: “Üç tür yalan vardır; yalan, kuyruklu yalan ve istatistik.” Smith, kitabında, istatistik aracılığıyla söylenen yalanları anlatıyor. Gary Smith diyor ki: “Kandırılmayın: Teoriye de veriye de birlikte ihtiyacımız vardır. Biri olmadan, sadece diğeriyle ikna olmayın.”

Utku Altunöz, Hasip Altunöz, Davranışsal Ekonomi (Nörofinans), Seçkin Yayıncılık, 2018
Davranışsal ekonomi son yılların yükselen yaklaşımı olarak öne çıkıyor. Ekonomiye ve özellikle de tüketim teorisi analizine psikolojiyi uygulayarak tüketicilerin davranışlarını ortaya koymaya çalışıyor. Bu kitapta yazarlar konuyu son derecede anlaşılabilir bir yaklaşım yaparak ve güzel örnekler vererek ortaya koyuyorlar. Kitapta birçok ekonomi modelini ve yaklaşımını bu açıdan bir kez daha ele alıp tartışıyor ve haklı haksız yönlerini öne çıkarıyorlar. Kitapta yazdıkları kendi başlarından geçen bir örneğe değineyim. “Semt pazarında alış veriş yaparken kilosu 4 TL olan sebzeden 1 kg rica ettim. Hemen 5 TL’lik olsun mu sorusu ile karşılaştım. Hayır diyerek 4 TL’den 1 kg sebzeyi alıp diğer alış veriş yapanları izledim. Gördüm ki birçok kişi ihtiyacı olan 1 kg yerine istemsiz olarak 5 TL’ye denk gelen sebzeyi alarak alış verişini tamamladı. Acaba bu kişiler satıcının teklifini kabul etmemeleri durumunda mahcup olacaklarını mı düşünmüşlerdir?” Mesela burada neoklasik ekonominin rasyonellik ölçütünün yeri yok. Çünkü bu öneride fazladan sebze almayı gerektiren bir indirim de söz konusu değil. Olay tamamen psikolojik bir durumdan kaynaklanıyor.

Kitabı konuya ilgi duyanlara ve öğrencilere öneriyorum.


Yorumlar

  1. Merhabalar hocam kitap önerileri için teşekkürler. Yaklaşık 1 aydır aklımda olan bir fikir var. Tıpkı edebiyatta olduğu gibi iktisat/ekonomi için de bir 100 temel eser listesi oluşturulabilir mi? Birkaç kişi bir araya gelerek böyle bir liste oluşturabilirseniz çok memnun oluruz. Zira bu yıl iktisat okumaya başlayacağım ve bu tip bir listeyi baz alarak 4 yıl boyunca bu kitapları okuyarak istekli pek çok öğrenci kendine yol çizebilir

    YanıtlaSil
  2. Hocam bu kadar işinizin arasında kitap okumaya be kadar zaman ayırıyorsunuz, günde kaç sayfa veya bir kitabı ne kadar zamanda bitiriyorsunuz?

    YanıtlaSil
  3. Gelir dağılımı eşitsizliğini halletmeden ekonomi düzelmez adalet yoksa bu nerede olursa olsun mutlak süretle yıkım vardır düzelme değil dağılmaya savrulmaya mahkumdur. Branko milanoviç küresel eşitsizlik kitabını herkes okumalı ve analiz etmeli. Adalet mahkemede verilmez , Adalet vizdanlarda cezası ve müfakatı hakkaniyeti verilir.
    Hocam sizdende gelir dağılımı adaletsiliği ile ilgili bir kitap okumak isteriz adaletin olmadığı yerde hiçbirşey olmaz ise ekonomide bunu detaylı çalışmanız ile gelecek kuşaklara adaletin ve ekonomik adaletin önemini anlatan bir kitap yazmanızı çok isterim. Siz hürmet saygı gören insanların bu konular hakkında yazdıkları gelecek kuşaklara ışık olur düşüncesindeyim. Gelir adaletsizliğinin bu denli kötü olduğu dönemde analizleriniz ve yorumlarınızla iyi bir çalışma yapmanız dileği ile saygılarımı sunarım.

    YanıtlaSil
  4. Hükümet devalüasyonu cari açığı kapatmak, yabancı yatırımcıyı çekebilmek için mi yaptı? Brunson olayı bir fırsat mıydı iktidar açısından?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hükûmet devalüasyon yapmadı, piyasa kur belirliyor.

      Sil
    2. Evet piyasa belirliyor ama hükümet usd 7.20 olana dek hiç bir şey yapmadı. Belli ki kafalarında belirledikleri bir seviye vardı. Terim doğru olacak mı bilmiyorum ama gayr-ı resmi bir devalüasyon yaşatıldı.

      Sil
    3. Develüasyon müdahale ile olur sayın okuyucu kardeşim . 7.2 ye kadar müdahale etmediler sonra ettiler diyorsan 7.2 den sonra bir baskılama görmüştür diyebilirsin ama develüe olmadı. müdahalesiz bir ortamda malesef TL o denli değersizleşti.

      Sil
  5. Değerli Mahfi Hocam,

    Listenizin 2.sırasındaki kitabın editörlerinden Ali Bayrakdaroğlu Hocam doktora danışmanım olur. Gurur duydum listenizde görünce.

    Bu bozulmuş düzeni tekrar rayına oturtacak olanlar, işini severek-benimseyerek-hakkıyla yapanlar olacaktır. Biz de bu şekilde, sizlerin ve diğer değerli hocalarımızın izinden gideriz umarım.

    İyi Çalışmalar
    Sağlıklı mutlu günler dilerim :)

    YanıtlaSil
  6. edebiyatı diğer alanlarda okumayı bıraktınız mi hocam 🤔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asla ama bu aralar biraz fazla ekonomiye daldım ondandır.

      Sil
  7. Sherlock Holmes nerede hocam :)

    YanıtlaSil
  8. Çin vs Abd ticaret savaşından kim galip çıkar sizce ?

    YanıtlaSil
  9. Kitap önerileri için teşekkürler. Benim aklımda ufak bir fikir var. Edebiyatta da olduğu gibi iktisatta da 100 temel eser listesi oluşturulabilir mi ? Böylece benim gibi ekonomi öğrencileri önlerindeki 4 seneyi hiç değilse bu 100 kitabı okuyaarak bir nilgi sahibi olarak bitirmiş olurlar. Hevesli fakat nereden ve nasıl başlayacağını dahi bilmeyen ddeük imkanlı öğrenciler için de bir nevi ücretsiz ve düşünsel bir mentorluk olur. Bunu birkaç kişiyle sağlama şansınız var mı?

    YanıtlaSil
  10. Meb butcesinin tasarruf icin azaltildigi gune denk gelen bir yazi.

    YanıtlaSil
  11. Hocam merak ettim, nedir yorumlarin yayinlanma oranlari?

    YanıtlaSil
  12. Mahfi üstat

    İyi güzel, okuduğunuz kitaplarla ilgili bilgilendirme yapıyorsunuz da, İslam'ın güzellikleri ile ilgili hiç kitap okumadınız mı? Böyle kitap isimleri hiç yazmadığınıza göre, okumamışsınız sonucu çıkıyor ortaya.

    Sebebiniz nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok okudum. Halen de okurum. Ama İslamla ya da din kitaplarıyla ilgili yazı yazmak benim işim değil. O işleri yapan pek çok kişi var. Kimse benden böyle bir yazı beklemez. Zaten yazsam da siz de beğenmezsiniz.

      Sil
  13. Hocam bu kadar hoşgörülü olabilmenizin sebebi nedir ?

    YanıtlaSil
  14. Piyasa diye tabir edilen şey nedir tam olarak ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semt pazarına gitseniz piyasa o mesela.

      Sil
    2. Ürünün satışa çıkarıldığı yer yani.

      Sil
  15. (Bayram öncesi, kurların yükseldiği yoğun gündemde sorduğum soru gözünüzden kaçmış. Şimdi lütfen cevaplar mısınız?)

    "Dünya Ekonomi Tarihi", ismi bu mu olacak bilmiyorum, yeni bir kitap (veya kitap serisi) yazmakta olduğunuzu söylemişsiniz.

    Henüz tasarım aşamasında iken, kitabınızın "e-book" formatında da hazırlanması için yayınevinizle görüşür müsünüz? Şimdiden hatırlatayım dedim, son ana kalmasın.

    Kitabınızın hem kağıt baskısını, hem "e-book" formatında alacağım, ciddiyim, şaka yapmıyorum.

    Cevap verir misiniz Mahfi bey?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yayınevi e book olarak basmıyor. Ancak on yil filsn gecince e booka ceviriyor. Anlasmamiz böyle.

      Sil
  16. Oscar Wilde okur musunuz ?

    YanıtlaSil
  17. hocam biz de adeta abd toplumu gibi tüketim toplumu olduk. abd toplumu iktisat politikası olsun para politikası olsun genel olarak kendi iç iktisadından çok uygulanan iktisada uygun olarak davranışlarda bulunuyor. mesela borçlu bile olsa eğer kredi faizleri iniyorsa ya da aşırı yükselmemiş ise tüketime devam ediyor genellikle. bu bizde de artık bir iktisadi davranış haline gelmiş görünüyor hocam. bugün bir alman bir japon bir çin toplumunda benzer iktisadi davranışı pek göremiyoruz. onlar da sanki iktisadi algı içerden dışa doğru olurken biz ve abd gibi toplumlarda dışarıdan içe doğru bir iktisadi algılama ve bu algıya dayalı iktisadi tercihler varmış gibi görünüyor. ne dersiniz hocam?. saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüketim harcamalarının toplam harcamalar içindeki payı % 65 - 70 arası olduğuna göre Türkiye için tüketim toplumu oldu demek doğrudur. Uzakdoğunun gelenekleri içinde tasarruf var. Benzer bir durum Alman toplumunda da var. Özellikle peş peşe yaşadıkları 2 dünya savaşı yenilgisinde ödemek zorunda kaldıkları yüksek tazminatların bu eğilime yol açtığını düşünüyorum. Türkiye de Osmanlı borçlarını devralıp ödediği halde bir süre sonra tasarrufu bırakıp tüketime dalmış. Geçmişten ders çıkarma yeteneğimiz az galiba.

      Sil
  18. Selamlar hocam iki aydır yazılarınızı okuyorum ve yazılarınıza yapılan yorumları.İstifade ediyorum teşekkürler,kitaplarınızı da almayı düşünüyorum henüz ulaşamadım kitaplarınıza.Üniversite edebiyat okudum nedense yazılarınız üslubunuz sardı beni size sağlık ve üretkenlik diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Size Kolay Ekonomi kitabımı öneririm. O kitap ekonomiyi sevip anlamanıza katkı yapacaktır.

      Sil
  19. Hocam ellerinize, kaleminize sağlık, çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  20. Mahfi hocam,iktisat/ekonomi alanında önerebileceğiniz başka kitaplar var mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogda zaman zaman öneriyorum, eski yazılar arasında çokça var.

      Sil
  21. Öyleyse, 1 Eylül 2018 Cumartesi günü Türkçe baskısı çıkacak olan Yuval Noah Harari'nin yeni kitabını duyurmak şart:

    Kitap: 21. Yüzyıl İçin 21 Ders
    Yazan: Yuval Noah Harari
    Çeviren: Selin Sarı
    Yayınevi: Kolektif Kitap

    Kitabın kapak fotoğrafı: https://www.kolektifkitap.com/harari

    21. yüzyılın en çok ses getiren düşünürlerinden Yuval Noah Harari, ilk kitabı Sapiens'te insanın nasıl önemsiz bir hayvandan dünyanın efendisine dönüştüğünü, ikinci kitabı Homo Deus'ta çarpıcı öngörüleriyle insanlığın ölümsüzlük, mutluluk ve tanrısallık peşindeki yolculuğunu ele almıştı.

    İngiltere ve ABD'yle eşzamanlı olarak yayımlayacağımız 21. Yüzyıl İçin 21 Ders ise yüzyılımızın eşi benzeri görülmemiş teknolojik ve ekonomik kırılmalarıyla ve yaşanan aralıksız değişimlerle başa çıkabilmek için elzem soruları tartışmaya açıyor:

    * Tanrı geri mi dönüyor?

    * Bilgisayarlar ve robotlar, insan olmanın anlamını nasıl değiştirecek?

    * Yalan haber salgını karşısında ne yapabiliriz?

    * Büyük veri (Big data) bizi sürekli izlerken, seçme özgürlüğümüzü nasıl geri kazanabiliriz?

    * Dünyayı anlayamıyorsak, doğruyla yanlışı, haklıyla haksızı nasıl ayırt edeceğiz?

    * Ufkumuzu aşan, bütünüyle insan kontrolünün dışında dönen ve tüm tanrılarla ideolojilere gölge düşüren bir dünyada sağlam bir etik zemin bulmak mümkün mü?

    * Homo sapiens yarattığı dünyayı anlamlandırma yetisine sahip mi? Gerçekliği kurmacadan ayıran belirgin bir sınır kaldı mı?

    * Eşitsizlik ve iklim değişikliğinin açtığı dertlere milliyetçilik deva olabilir mi?

    * Eski anlatıların çöküp yerine yenilerinin gelmediği bir çağda ne tür becerilere ihtiyacımız var?

    Harari bu ve benzeri çok temel soru(n)ları, her biri birbirinden kışkırtıcı ve derinlikli 21 bölümde ele alırken, daha önceki kitaplarında ortaya koyduğu fikirlere dayanarak siyasi, teknolojik, toplumsal ve varoluşsal zorluklara açıklık getiriyor.

    YanıtlaSil
  22. Sayın Eğilmez,

    Tanıttığınız kitaplar, içlerinde uygulamaya dönük olanları da var, çok güzel ancak ekonomi ile ilgili felsefe düzeyinde kitaplar olmalı.. Temel eserler sayabileceğiniz; Ricardo, Marks, Mill vb. kitaplar var mıdır? Ben derinlikli çözümleme/bireşim deyince bunları anlıyorum.

    Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  23. Economics for Dummies kitabını okudunuz mu? Sizce bu kitabı okumak yeterli midir ekonomi uzmanı olmak için?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ekonomi uzmanı diye bir kavram yok. Biz ona iktisatçı ya da ekonomist diyoruz. İktisatçı olmak kolay bir iş değil. Bu kitaplar ekonomi alanındaki güncel olayları anlamanıza yardımcı olabilir. İktisatçı olmak demek o konuları alıp analiz edecek ve çözümler üretecek kişi demektir.

      Sil
    2. Ah türkçe ah,

      hocam, niye ekonomici demiyoruz ama iktisatçı diyoruz?
      niçin iktisadist kullanmayıp ekonomist kullanıyoruz?

      Sil
    3. Selam Hocaya hiç Economics for Dummies kitabını okudunuz mu diye sorulur mu?

      Hoca, Kolay Ekonomi diye bir kitap yazmış, sen gelmişsin burada okudun mu diye soruyorsun.

      Mahfi Hocamız ekonominin kitabını yazmıştır, ona göre soralım, şiişt.

      Hocam bunlar hep eğitim sisteminden, böylelerini mezun ediyorlar, sonra sordukları sorular ile millete zaman kaybı yaşatıyorlar.

      Sil
  24. Kitap fiyatları neden arttı hocam?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap ve gazete kağıtları Türkiye'de üretilmiyor hepsi ithal ve euro ile geliyor. Tl nin değer kaybetmesi her sektöre olduğu gibi 'yayıncılık' sektörüne de olumsuz yansıdı.

      Sil
    2. Bildiğim kadariyla kitap basiminda kullanilan kagitlar ithal. Bu yuzden kur artislarinin en cok etkiledigi fiyatlardan biri de kitap fiyatlari. Eger Cağaloğlu ve Sultanahmet'teki kitapevleri ve yayinevlerine giderseniz onlar da size bu cevabi vereceklerdir.

      Sil
    3. her seyde oldugu gibi onda da disa bagimliyiz
      Ozellikle ceviri kitaplarda yabanci menseiili romanlarda fiyatlar telifler teklifler dolar uzerinden belirleniyor
      Dahasi nakliye ucretleri basim maliyetlerinde de dolar baskisi var
      TUm bu nedenlerden dolayi %20lerde olusmaya baslayan fiyat artisi baskisi soz konusu

      Sil
    4. yuksek seviyede Kur artisi en cok ve en hizli yayincilik sektorunu vurur.
      Her turden masraf ceviri basim nakliyede telifte doviz gideri mevcuttur.
      Bu sektor diger sektorlere benzemez Turkce literatur uretimli kayankli ihracat vs gibi bir durumu yoktur. Diolayisiyla yayincilar masraflari direk olarak caresizce kitap fiyatlarina yansitirlar.

      Kriz donemlerinde ise insanlar entellektuel kulturel faaliyetlerden harcamalardan kendilerini olabildigince cekerler. Bu hemene hemen herkesim icin gecerlidir Bu da Kitabevlerinin yayincilarin kapanmasina ve ya el degisitirmesine kadar surece neden olur.

      Sil
  25. Hocam, enflasyon-kur-faiz kisacasi maliyetler bu kadar yuksek oldugu halde sokakta bu havayi göremiyorum, kafeler dolu, caddeler araba dolu, magazalar boş degil, tasarruf egilimi sanki yok..Bunun mantikli bir aciklamasi var mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Borçlanmaya da bir bakmakta yarar var. Bu kadar af çıkınca borçlar da silinecek diye bir beklenti doğmuş olabilir.

      Sil
    2. Şu hayatta bazi insanlar cok cesur. Takdir ediyorum.

      Sil
  26. Hocam okudugunuz en cok begendiginiz roman, hikaye kitaplarini yazabilir misiniz.
    en cok begendiginiz turk ve yabanci yazarlar kimlerdir?
    tekraren en cok kez okudugunuz kitap hangisidir, kac kez okudunuz.
    Bu blogdaki paylasimlariniz on yillarca unutulmayacak hocam, cok sagolun siz.

    YanıtlaSil
  27. HOCAM OKUDUĞUNUZ KİTAPLARI HEDİYE OLARAK GÖNDERİR MİSİNİZ ?

    YanıtlaSil
  28. hocam konumuzla ilgisi yok ancak j.p morgan türkiyenin büyüme tahminini aşağı yönlü enflasyon beklentisini ise yukarı yönlü revize etmiş. hocam biz de açıkçası bu yönde makro ivmelenme bekliyorduk. o halde büyüme düşerse reel kesim borçlarını çevirmede zorlanacak ve ayrıca buna bağlı olarak da bütçe açığının artması kaçınılmaz görünüyor. önümüzdeki süreçte özel sektörün hem borç geri ödemeleri hem de yatırım iştahının da azalması nedeniyle küçüleceğini ve bu nedenle de kamu kaynaklı büyüme çabalarına girebilecek hükümetin de ya da Erdoğan rejiminin de kamu borç stokunu artırabileceğini düşünüyorum. ki bunlara paralel olarak da cari açığımızın düşme eğilimine gireceği ama aynı şekilde bütçe açığının da giderek artacağı ve bunun da cds derecemizi daha da düşürebileceği riskini göz ardı edemeyiz. işsizlik-enflasyon-kur-faizler-bütçe açığı-kamu borç stoku ve total borç stokumuzun yukarı yönlü olabileceği buna karşın cari işlemler açığımızın dış ticaret açığımızın vergi gelirlerinin büyüme hızının aşağı yönlü olabileceği kanaatindeyim. ne dersiniz hocam?. saygılar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yukarıda cds puanımızı daha da yükseltebileceği demek istedim hocam. bu düzeltmedir. saygılar.

      Sil
  29. hocam iktisat öğrencsiyim yüksek lisans mülakatları için önereceğiniz bir kaç kitap varmı

    YanıtlaSil
  30. Steven Pinker’ın Enlightenment Now kitabını okuduysanız, çok kısaca görüşünüzü sorabilir miyim? Şu an okuyorum, ancak yeni derinleştiğim epey kavram olduğundan, yazarın bakışına ve duruşuna kritik bakmakta zorlanıyorum.

    YanıtlaSil
  31. Hocam bu konu biraz altta kalmis, cevaplar misiniz bilmiyorum ancak Daron Acemoglu'nun Why Nations Fail kitabi hakkinda ne dusunuyorsunuz?

    YanıtlaSil
  32. https://www.seckin.com.tr/kitap/191521523

    Bunu seçtim hocam ama baskısı tükenmiş, umarım elimdekileri okuyana kadar yeni baskısı çıkar.

    YanıtlaSil
  33. Merhabalar. Ben ekonomiden hiç anlamayan biriyim. Sosyal bilimler öğrencisiyim ama üniversitede ekonomiye dair hiçbir ders görmedim. Dolayısıyla kavramlar dahi çok uzaktı. Örneklerle kolay ekonomi kitabınızla başladım öğrenmek için. Bundan sonra ne yapmamı önerirsiniz kendini ekonomide geliştirmek adına ?

    YanıtlaSil
  34. hocam merhaba ekonomiye yeni giriyorum ve biraz bodozlama girdim dgs öğrecisi olduğum için temel eğitim olmadan ortasından başlamak zorunda kaldım ancak çoz fazla eksiğim var bişeyleri anlasamda sağlam olmuyor çünkü hepsi birbirine bağlı tarih, siyaset, ekonomi, teknoleji vb... birçok şeyle bağlantyılı ve benim genel kültürüm hepsi hakkında bilgi sahibi değil bunun için sizden isteğim hangi kitapları hangi siteleri hangi dergileri takip etmeliyim beni bilgilendirirmisiniz kısacası ne yapmalıyım şimdiden teşekkürederim... saygılar.

    YanıtlaSil
  35. Hocam istatistik bölümü hakkında düşünceleriniz ve kitap tavsiyeleriniz nelerdir ?

    YanıtlaSil
  36. Hocam merhabalar,
    Milanoviç’in kitabı hakkındaki yorumunuza bakarak kitabın Tomas Piketty nin 21.yy’da Kapital adlı kitabıyla benzer olduğunu düşündüm. Piketty’nin bahesettiğim kitabını okudunuz mu? Herhangi bir benzerlik var mı? Okuduysanız hangisini önerirsiniz?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kapitalizm

Paradan Para Kaybetme Dönemi

Suriyeliler Ülkelerine Dönerse Ekonomiye Etkisi Ne Olur?